Preloader
Play

Αναπαραγωγh βiντεο

Περιπeτεια

Αφεθείτε στη ροή των ποταµών, στις ψηλότερες κορυφές και τις ποικιλόµορφες διαδροµές. Η πεζοπορία, η ορεινή ποδηλασία, το κανό, το ράφτινγκ, το σκι και το αλεξίπτωτο πλαγιάς, στις πιο όµορφες φυσικές τοποθεσίες, θα επιταχύνουν τους χτύπους της καρδιάς σας και θα κάνουν το σώµα σας να αισθάνεται εντελώς ελεύθερο. Η Μητέρα Φύση σχεδίασε αυτή την περιοχή για ένα τέλειο ταξίδι περιπέτειας και στο χέρι σας είναι να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη φύση και να προσφέρετε στο πνεύµα και στο σώµα σας ένα συναρπαστικό συναίσθηµα. Μια εντελώς καινούργια για σας ιστορία περιπέτειας ξεκινάει εδώ και τώρα.

Adventure

Πεζοπορiα

Περιηγηθείτε στην πιο όµορφη πράσινη όαση και απολαύστε τη µυρωδιά του δάσους κατά τη πεζοπορία στον ΕΔ Kozara, όπου υπάρχουν περίπου 300 χλµ. σηµειωµένων µονοπατιών πεζοπορίας και ποδηλασίας. Λόγω της καλής οδικής υποδοµής, της ελκυστικής µορφολογίας του εδάφους, µπορείτε να ανεβείτε στη Kozara από διάφορες κατευθύνσεις, οι οποίες θα σας αποκαλύψουν διαφορετικά αλλά και εξαιρετικά όµορφα τοπία και σκηνικά.

Για όσους είναι πιο έµπειροι και θέλουν µια µεγαλύτερη ορειβατική πρόκληση, σας προτείνουµε τα µονοπάτια πεζοπορίας στις Zelengora, Volujak και Maglic, τα βουνά που βρίσκονται στον ΕΔ Sutjeska. Νιώστε την αληθινή φύση και την οµορφιά των λιµνών της Zelengora, εξερευνήστε τα µονοπάτια της ψηλότερης κορυφής του όρους Maglic και ζήστε τη µαγεία του αρχαιότερου διατηρηµένου τροπικού δάσους της Perucica.

Επιλέξτε µονοπάτια πεζοπορίας γύρω από τη Μπάνια Λούκα και ανακαλύψτε τους δρόµους της ιστορίας. Τόσο οι µύλοι και οι καταρράκτες της Κρούπα στο Βρµπας, όσο και τα µικρά χωριά και οι οικισµοί, τα µοναστήρια και τα µεσαιωνικά οχυρά, που θα συναντήσετε κατά την ορειβατική πεζοπορία κατά µήκος αυτών των διαδροµών, θα σας αφήσουν χωρίς ανάσα.

Το Ολυµπιακό Κέντρο Jahorina δεν είναι µόνο διάσηµο για σκι, αλλά και για τα µονοπάτια ορειβασίας και πεζοπορίας διαφορετικών διαστάσεων και επιπέδων δυσκολίας.

Για τους λάτρεις της ορειβασίας συστήνουµε το Σίποβο και τα περίχωρά του. Εδώ µπορείτε να δοκιµάσετε τις ικανότητές σας και την αντοχή σας, και να απολαύσετε το λεγόµενο «Παράδεισο των χιλίων πηγών». Η πολύχρωµη και ποικίλη χλωρίδα και πανίδα σε συνδυασµό µε το καθαρό νερό πηγής είναι µια µοναδική εµπειρία για κάθε ορειβάτη.

Sutjeska Sutjeska
Sutjeska
Mountains Sutjeska
Trebinje

Ορεινh Ποδηλασiα

Απολαύστε όλες τις αποχρώσεις της περιπέτειας στα συναρπαστικά µονοπάτια ποδηλασίας σε όλη τη Σερβική Δηµοκρατία. Στο βόρειο τµήµα της Σερβικής Δηµοκρατίας, η Μπάνια Λούκα και η Κόζαρα ξεχωρίζουν ως τέλειες τοποθεσίες που προσφέρουν στους ποδηλάτες µια σειρά από συναρπαστικά µονοπάτια. Το θέρετρο Vrbas Adventure κοντά στη Μπάνια Λούκα σας προσφέρει µια πραγµατική ποδηλατική πρόκληση µε τρείς διαφορετικές διαδροµές συνολικού µήκους 102 χλµ.

Για τους λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας συνιστώνται τα µονοπάτια του βουνού Kozara, τα οποία χαρακτηρίζονται από πλούσια δασικά συµπλέγµατα, πλαγιές, παρατηρητήρια και χειµάρρους που θα κάνουν ακόµα πιο ελκυστική τη διαδροµή σας.

Επίσης, µια ιδιαίτερη εµπειρία αποτελούν και τα µονοπάτια ποδηλασίας στην περιοχή της πόλης Τρέµπινιε, που οδηγούν κατά µήκος των «Αυστροουγγρικών Δρόµων» και των παλαιών πόλεων Strac, Golo brdo και Petrina. Ένας δηµοφιλής προορισµός για ορεινή ποδηλασία είναι και το Pecka, που βρίσκεται κοντά στο Μρκόνιτς Γκραντ. Ξεχωρίζει για τα καλά σηµατοδοτηµένα µονοπάτια άνω των 200 χιλιοµέτρων, γραφικές διαδροµές χαµηλού έως µεσαίου επιπέδου δυσκολίας και πολλά αξιοθέατα που βρίσκονται κοντά.

Paraglajding

Ζήστε την περιπέτεια στους ουρανούς πάνω από τη Σερβική Δηµοκρατία και δοκιµάστε την οµορφιά αυτής της ανεξερεύνητης τοποθεσίας από µια διαφορετική οπτική γωνία. Ένας µεγάλος αριθµός τοποθεσιών σε όλη τη Σερβική Δηµοκρατία προσφέρει µια «αιωρούµενη περιπέτεια» και σας επιτρέπει να αισθανθείτε τη αληθινή δόση αδρεναλίνης.

Η τοποθεσία «Gljiva / Μανιτάρι» στην περιοχή Τρέµπινιε είναι κατάλληλη για αλεξίπτωτο πλαγιάς, ενώ το έντονο ανάγλυφο της περιοχής και το γοητευτικό πνεύµα της πόλης καθιστούν αυτή την πτήση ακόµη πιο πολύτιµη για όλους τους λάτρεις της περιπέτειας.

Το νοτιοδυτικό τµήµα της Μπάνια Λούκα είναι ιδανικό για την πρώτη σας περιπέτεια µε αλεξίπτωτο πλαγιάς. Υπάρχουν αρκετά σηµεία εκκίνησης στη Μπάνια Λούκα, όπου ξεκινάει όλη αυτή η περιπέτεια. Σας συνιστούµε να βιώσετε µια µοναδική εµπειρία αλεξίπτωτου πλαγιάς στην περιοχή Manjaca και Krmine.

Το όρος Ozren παρουσιάζει εξαιρετικές συνθήκες για αλεξίπτωτο πλαγιάς, ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι, όταν τα θερµικά ρεύµατα φτάνουν σε υψόµετρο πάνω από 2500 µ., επιτρέποντας να διαρκεί η ίδια πτήση αρκετές ώρες, και πάνω από 10 χλµ.

Tara Sutjeska
Gljive
Alagovac Sutjeska
Canyon Tijesno

Ελεyθερη Αναρρiχηση

Η Σερβική Δηµοκρατία προσφέρει περιπέτεια σε όλες τις µορφές της και η ελεύθερη αναρρίχηση είναι σίγουρα κάτι πολύ ενδιαφέρον για όσους επισκεφτούν τη Σερβική Δηµοκρατία, λόγω της εξαιρετικής φύσης της, των συναρπαστικών βράχων και των πανέµορφων τοπίων. Υπάρχουν πολλά σηµεία αναρρίχησης στη Μπάνια Λούκα µε καλά εξοπλισµένες διαδροµές όλων των επιπέδων δυσκολίας.

Το φαράγγι Tijesno, µήκους 7 χλµ., είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον µέρος για αυτό το είδος περιπέτειας. Η µαγευτική θέα της κοιλάδας του Vrbas από τα βραχώδη παρατηρητήρια του φαραγγιού κάνει την εµπειρία αυτή απίστευτη και αξέχαστη.

Επίσης, πολύ δηµοφιλής στους ορειβάτες είναι η Πέτρινη γέφυρα, η οποία θεωρείται ασυνήθιστο φυσικό φαινόµενο. Η ίδια η τοποθεσία αποτελείται από τέσσερα τµήµατα µε περισσότερες από 40 αθλητικές διαδροµές (έως 40 µέτρα).

Εκτός από αυτές τις τοποθεσίες, το όρος Kozara είναι µια άλλη τοποθεσία τέλεια σχεδιασµένη για περιπέτειες στον τοµέα της ελεύθερης αναρρίχησης. Η τοποθεσία «Zeciji kamen / Πέτρα κουνελιών» προσφέρει µια πραγµατική πληµµύρα αδρεναλίνης για τους λάτρεις της ελεύθερης αναρρίχησης. Με καταρράκτη και εξαιρετική θέα, αυτή η τοποθεσία αποτελεί µοναδικό αξιοθέατο.

Χιονοδροµiα

Από τα αρχαία χρόνια, τα φυσικά πλεονεκτήµατα που παρέχουν τα βουνά των περιοχών αυτών έχουν χρησιµοποιηθεί για αναψυχή και ξεκούραση. Τα πρώτα χιονοπέδιλα έφτασαν εδώ µε την Αύστρο-ουγγρική κατοχή της περιοχής και τα έφεραν οι στρατιώτες και οι αξιωµατούχοι που ήδη προηγουµένως τα είχαν εφαρµόσει για να κάνουν σκι στις Άλπεις.

Εκτός από τη χιονοδροµία αναψυχής, παράλληλα αναπτύσσεται και το άθληµα, δηµιουργούνται σύλλογοι, διοργανώνονται διάφοροι διαγωνισµοί χειµερινών αθληµάτων, ενώ τα πρώτα ξενοδοχεία χτίστηκαν στη Jahorina και στη συνέχεια σε άλλα βουνά.

Η Jahorina διαθέτει ένα υπερσύγχρονο σύστηµα παραγωγής τεχνητού χιονιού που καλύπτει ολόκληρο το χιονοδροµικό κέντρο, δηλαδή διαδροµές µήκους 40 χλµ αλπικού και 10 χλµ σκανδιναβικού σκι. Σε κάθε δεδοµένη στιγµή, τέλεια συντηρηµένες πίστες συνδέονται µε υπερσύγχρονα τελεφερίκ για Σκιέρ & Σνόουµπορντερ, µε συνολική χωρητικότητα περίπου 13.000 σκιέρ ανά ώρα. Περισσότερα για: www.oc-jahorina.com

Krupa na vrbasu Sutjeska
Jahorina
Banja Vrucica Sutjeska
Rafting Tara

Περιπeτειες στα Νερa

Για όσους θέλουν να ζήσουν τα άγρια ποτάµια και τους χειµάρρους, η Σερβική Δηµοκρατία έχει πολλά να προσφέρει. Το Ράφτινγκ είναι ιδιαίτερα δηµοφιλές στα ποτάµια Tara και Vrbas, δίνοντάς σας την ευκαιρία να κάνετε περιπετειώδεις διακοπές σε ένα µοναδικό φυσικό περιβάλλον.

Το Παγκόσµιο Πρωτάθληµα Ράφτινγκ του 2009 πραγµατοποιήθηκε στους ποταµούς Vrbas και Tara, και αυτό εξηγεί πολλά για το πόσο συναρπαστικό είναι το ράφτινγκ στα ποτάµια αυτά τόσο για τους ερασιτέχνες όσο και για τους επαγγελµατίες. Επίσης, ο ποταµός Vrbas είναι ιδανικός για καγιάκ και κανό.

Τουριστικoς Οργανισμoς της
Σερβικhς Δημοκρατiας

Map

Bana Milosavljevića 8
78000 Banja Luka
Republic of Srpska
Bosnia and Hercegovina

Ακολουθhστε μας στο

Close